Započela proizvodnja paške skute

MJESECI GASTRONOMSKIH DELICIJA SU PRED NAMA


Paška skuta je visoko proteinski proizvod sezonskog karaktera, čija proizvodnja počinje u prosincu, a završava u lipnju, a radi se isključivo od ovčje sirutke koju smo dobili iz proizvodnje paškog sira.


Paška skuta sirane MIH isključivo je prirodni proizvod kojem tijekom proizvodnje ništa nije oduzeto te nema nikakvih dodataka ili aditiva.


Ovčja skuta dobiva se zagrijavanjem i konstantnim miješanjem do 82°C kada miješanje prestaje te se dalje bez miješanja dogrijava do 92°C. Pri toj temperaturi proteini albumini isplivaju na površinu i sabiru se cjedilima nježnim pokretima ruke. Prenose se u posude u kojima odstoje dok se temperatura skute ne spusti na približno 75°C. Tada se skuta uz pomoć specijalne pamučne gaze oblikuje u formu suze i pušta na cijeđenje tijekom 24 sata, pri 15°C.
Po pakiranju, skuta se čuva na 4°C , te je njen krajnji rok potrošnje 7 dana od trenutka proizvodnje.


Mih sirana

+385 (0)23 698 011

+385 (0)23 698 012

info@siranamih.hr

Stanić 29, 23251 Kolan
Pag - HRVATSKA
-

Impresum

vl. Dubravko Pernjak

MBO: 90965710
OIB/TAX.NO: HR21549574738

Žiro račun: Partner banka Zagreb
IBAN: HR0424080021100035352
SWIFT/BIC:PAZGHR2X
-
MIH Sirana © 2024. All Rights Reserved