MJESECI GASTRONOMSKIH DELICIJA SU PRED NAMA
Paška skuta je visoko proteinski proizvod sezonskog karaktera, čija proizvodnja počinje u prosincu, a završava u lipnju, a radi se isključivo od ovčje sirutke koju smo dobili iz proizvodnje paškog sira.
Paška skuta sirane MIH isključivo je prirodni proizvod kojem tijekom proizvodnje ništa nije oduzeto te nema nikakvih dodataka ili aditiva.
Ovčja skuta dobiva se zagrijavanjem i konstantnim miješanjem do 82°C kada miješanje prestaje te se dalje bez miješanja dogrijava do 92°C. Pri toj temperaturi proteini albumini isplivaju na površinu i sabiru se cjedilima nježnim pokretima ruke. Prenose se u posude u kojima odstoje dok se temperatura skute ne spusti na približno 75°C. Tada se skuta uz pomoć specijalne pamučne gaze oblikuje u formu suze i pušta na cijeđenje tijekom 24 sata, pri 15°C.
Po pakiranju, skuta se čuva na 4°C , te je njen krajnji rok potrošnje 7 dana od trenutka proizvodnje.